‘HI MARIA, HOE GAAT HET NU MET JE…?’

Het eeuwenoude verhaal, in een aansprekende chat voor jongeren!

Hoe zou het zijn om de vriendin van Maria te zijn? En je zou haar een chatbericht kunnen sturen terwijl ze voorbereidingen treft voor de bruiloft met Jozef? Of Jozef vraagt aan jou of je even tijd hebt om met hem te chatten, want vreemd genoeg laat Maria al een tijdje niets van zich horen en hij maakt zich wat zorgen...

Chatbot Jozef NL

Een speciale kerstchat maakt dit deze advent mogelijk! Jongeren kunnen als fictieve vriend van Jozef of Maria met hen mee op reis gaan. Door deze chat sta je opeens midden in het kerstverhaal en in contact met Jozef of Maria. De kerstchat is beschikbaar in Facebook Messenger. Jozef en Maria staan op deze manier tussen al je andere vrienden.

“Het eeuwenoude verhaal opnieuw ontdekken, leren en beleven.”

Jozef en Maria als jongeren

“We willen laten zien en ontdekken dat het kerstverhaal ook relevant is voor jongeren in 2018”, zegt Gerco de Wilde, projectleider bij Stichting Jesus.net. “Bedenk je dat Jozef en Maria ook eens tieners waren en voor uitdagingen stonden die overeenkomen met thema’s waar jongeren ook nu mee te maken hebben. Door middel van de interactieve chat worden jongeren in het verhaal betrokken. Ze moeten keuzes maken en reageren op wat Jozef of Maria meemaakt. Daarnaast leren ze meer over de Bijbelse en culturele achtergrond van het kerstverhaal.” De verschillende teksten in de chat zijn in een vlotte, ongedwongen stijl geschreven, met hier een daar een knipoog. “We gebruiken vaak kleine grappen om iemand betrokken te houden.”

jongeren op smartphone

Meer dan alleen chatten

Tijdens de adventperiode, de 4 à 5 weken voor Kerst, komen er verschillende episodes aan bod in de kerstchat. In elke episode wordt verwezen naar gerelateerde Bijbelverzen, korte leesplannen en filmpjes, die diepgang geven en onderdeel zijn van het dynamische verhaal. De teksten en filmpjes zijn speciaal geschreven voor jongeren.

De kerstchat is uitermate geschikt voor om te betrekken in tiener- en jongerenwerk in de kerk. Hier vind je een kleine preview...

Chatbot Maria NL

Over Jesus.net

Jesus.net heeft de droom dat iedereen in de wereld vrije toegang heeft tot het evangelie, God kan leren kennen, kan groeien in het geloof in Jezus en het geloof eenvoudig kan delen. Dit doen we op verschillende manieren met partners wereldwijd.

De kerstchat is een innovatief project van Jesus.net in samenwerking met Stichting OneHope, bekend van de Bible App voor kinderen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven of herinnerd worden aan het moment dat je kunt beginnen met chatten met Jozef en Maria, schrijf je dan in!